Fotowedstrijd bij voorstelling 'Ma' - ode aan mantelzorger(s)

Op woensdag 11 april speelt Eric Corton de voorstelling 'Ma' in Theater De Leest. Een tragikomische solovoorstelling, gebaseerd op het gelijknamige boek dat Hugo Borst schreef over de aftakelende geest van zijn moeder en haar onvermijdelijke opname in een verpleeghuis. Theaterproducent Solo Stories wil mantelzorgers niet alleen in de voorstelling, maar ook daarbuiten een gezicht geven en organiseert daarom een bijzondere fotowedstrijd.

Een beeld zegt soms meer dan duizend woorden. Neem de foto’s van Margi Geerlinks. Zij volgt Joke Borst, de moeder van Hugo Borst, al jaren, en maakte o.a. de iconische foto’s die gebruikt werden als coverbeelden voor de boeken Ma en Ach, moedertje. Op prachtige, integere wijze laat Margi met haar foto’s zien wat dementie met iemand kan doen. Niet alleen met degene die aan dementie lijdt, maar ook met zijn of haar naaste(n). En de liefde die er altijd is.

Solo Stories, Alzheimer Nederland en Mezzo willen een gezicht geven aan deze mantelzorgers. Niet alleen in de voorstelling Ma, maar ook daarbuiten. Daarom roepen zij iedereen op om een foto in te sturen van iemand die aan dementie lijdt en en zijn of haar mantelzorger(s). Een deskundige jury kiest per provincie de mooiste foto. Deze 12 foto’s worden opgenomen in een foto-expositie die met de voorstelling Ma mee op tournee gaat en te zien zal zijn in de foyer van de theaters waar Ma speelt.

Iedereen in Nederland mag meedoen, en het maakt niet uit of je ervaring hebt met fotografie. De personen die gefotografeerd worden hoeven niet herkenbaar in beeld te zijn; je kunt er ook voor kiezen iemand van achteren te fotograferen, of juist een detail uit te lichten. Met elkaar zorgen we voor een prachtige ode aan de mantelzorger!

De fotowedstrijd loopt t/m 30 november 2017. In december 2017 worden alle inzenders geinformeerd.

Doe mee! >>

Meer info & kaarten voorstelling 'Ma' >>