Bewaar je ticket, geniet later

Het Coronavirus raakt ons allemaal, ook de culturele sector. Alle voorstellingen en films t/m 1 juni worden noodgedwongen verplaatst of afgelast. Verschillende brancheverenigingen hebben daarom de handen ineen geslagen en roepen iedereen op om tickets te bewaren tot de deuren weer opengaan. Vandaar dat onlangs de landelijke campagne 'Bewaar je ticket, geniet later' is gelanceerd. 

Met de ticketregeling ‘Bewaar je ticket, geniet later’ hoopt de sector dat houders van tickets het bezoek aan hun favoriete podium of event uitstellen. Daardoor kan de culturele sector de grote economische klap die hen treft door de coronacrisis opvangen en het geeft de ruimte om te werken aan nieuwe evenementen in de toekomst.

Wat gebeurt er met gekochte tickets?
Op dit moment zijn wij nog altijd druk met de puzzel om voor zo veel mogelijk voorstellingen een nieuwe data te vinden. Het is op dit moment nog niet duidelijk wanneer de theaters in Nederland weer open kunnen. Ook is de verwachting dat als theaters weer open mogen, we ons zullen moeten aanpassen aan de 1,5 meter-maatschappij. Dat heeft onder andere weer gevolgen voor de maximale zaalcapaciteit. Op dit moment is er dus nog te veel onzeker om al de nieuwe datum van uw voorstelling aan u te kunnen bekendmaken.

Uw kaarten blijven geldig of u krijgt een voucher
Mocht u straks op de nieuwe datum verhinderd zijn, of de voorstelling gaat uiteindelijk toch niet door, dan zetten wij de waarde van uw kaartjes graag om in een online voucher. Hiermee helpt u ons om de economische klap als gevolg van de gedwongen sluiting van de culturele sector op te vangen. Ook kan er hierdoor weer volop worden gewerkt aan nieuwe voorstellingen in de toekomst. Deze online voucher is 2 jaar geldig. Zo heeft u nog iets moois in het vooruitzicht!

Wij vragen u nog even geduld
Wij proberen u na de persconferentie, die een week voor 20 mei plaatsvindt, persoonlijk te informeren over de afhandeling van uw tickets. Wij vragen u dit bericht af te wachten.

Kijk voor meer informatie over de landelijke regeling ticketgelden op www.bewaarjeticket.nl