25 jaar Srebrenica | Ervaar deze bijzondere voorstelling in De Leest

In 2020 is het 25 jaar geleden dat de genocide in Srebrenica plaatsvond, als tragisch dieptepunt van de oorlog in voormalig Joegoslavië. In Nederland een open wond vanwege de aanwezigheid van de Nederlandse VN militairen die niet hebben ingegrepen. Toch vormt deze gebeurtenis geen vast onderdeel van de lessen op school en hebben veel jongeren nog nooit van Srebrenica gehoord.

Theatermaker Boy Jonkergouw gaat, in samenwerking met vredesorganisatie PAX, vanaf december 2020 het theater in met de voorstelling Gevaarlijke Namen.
Een nabestaande van de genocide, Alma Mustafic, deelt het podium met een voormalig Dutchbatter. Ze hebben een verschillend perspectief op de gebeurtenissen, maar één ding hebben ze gemeen: de vraag waarom de wereld dit liet gebeuren. Samen met acteurs Mike Weerts, Jolijn Henneman en Karen Sibbing vertellen ze hun verhaal.

Te zien op donderdag 10 december in Theater De Leest.

In verband met de huidige coronamaatregelen kunnen wij een beperkt aantal bezoekers per voorstelling ontvangen. De kaartverkoop is gestart en verloopt uitsluitend via deze website (maximaal 4 kaarten per account).
Kaarten zijn verkrijgbaar via deze link >>