Kaartverkoop

ONLINE KAARTEN KOPEN
Kaarten reserveren kan 24 uur per dag op deze site. U kunt betalen met iDEAL of creditcard. Na het versturen van de bestelling ontvangt u binnen enkele minuten een bevestiging met uw rij en stoelnummer(s) in de betreffende voorstelling(en). Heeft u gekozen voor een e-ticket, dan ontvangt u deze als bijlage bij uw bevestigingsmail.

TELEFONISCH OF AAN DE BALIE KAARTEN KOPEN
Aan de balie van de theaterkassa kunt u contant, met PIN-pas of met creditcard betalen. Bij een telefonische reservering zijn er twee opties: betalen via iDEAL of via een machtiging (*). 
(*) Betalen met een machtiging is mogelijk als De Leest in het bezit is van een door u getekend machtigingsformulier, zie informatie in de onderstaande alinea.

WELKE BETAALMIDDELEN ACCEPTEREN WIJ?

online
iDEAL, Creditcard (Visa en Mastercard), Podium Cadeaukaart en de Nationale Bioscoopbon.

aan de theaterkassa
PIN-pas, creditcard, De Leest Cadeaubon/Tegoedbon, Podium Cadeaukaart, de Nationale Bioscoopbon, de Cultuurkaart en contant geld. Wij kunnen helaas geen coupures van € 200 en € 500 accepteren.

betalen met machtiging (bij telefonisch bestellen)
Betalen met een machtiging is alleen mogelijk als De Leest in het bezit is van een door u getekend machtigingsformulier. Dit formulier kunt u hier downloaden >> U kunt dan voortaan uw kaarten kopen zonder gebruik te hoeven maken van iDEAL of creditcard. Wij verzoeken u vriendelijk dit formulier in te vullen, te ondertekenen en terug te sturen naar (een postzegel is niet nodig):
Theater De Leest
Antwoordnummer 10078
5140 VB Waalwijk

All-IN PRIJZEN
Theater De Leest vermeldt de toegangsprijzen van theatervoorstellingen en films voortaan inclusief alle bijkomende kosten. Voorheen werden de ticketkosten later in het bestelproces toegevoegd aan de prijs. Volgens de nieuwe richtlijnen van de Autoriteit Consument en Markt (ACM) dienen consumenten in één oogopslag de totaalprijs van een voorstelling of film duidelijk te kunnen zien. Theater De Leest vermeldt vanaf heden daarom alle toegangsprijzen als 'all-in prijzen'
U betaalt dus dezelfde prijs als voorheen!

In de theaterbrochure 2017-2018 zijn de prijzen nog vermeld exclusief de ticketkosten. De theaterbrochures waren al gedrukt voordat dit besluit werd genomen.        
Voorbeeld: in de brochure staat bij de voorstelling van Guido Weijers een entreeprijs van € 29,- vermeld. Dit wordt op de website € 29,85. De € 0,85 extra werden voorheen al wel berekend (e-ticketkosten), maar werden niet direct in de totaalprijs vermeld. Vanaf heden zijn deze kosten dus wel direct zichtbaar.

De prijs van theater- of filmtickets is altijd inclusief:
-e-ticket
-bestelkosten
-(on)bewaakte garderobe
-pauzedrankje bij (bijna alle) voorstellingen in de Rabozaal (grote zaal). In de Thermaflexzaal en bij films (ook in de Rabozaal) zijn geen pauzedrankjes inbegrepen.

De genoemde prijs is de prijs wanneer men online een kaart koopt. 
Koopt men kaarten en wil men deze per post ontvangen of ophalen bij de theaterbalie, dan betaalt men € 0,50 extra per ticket, met een maximum van € 2,50 per boeking (geldt niet voor films).

KORTINGSREGELINGEN
Bij de voorstellingen op deze website vindt u ook de kortingsprijzen, zoals CJP-korting en korting voor Biebpashouders. Kortingen worden uitsluitend verleend op vertoon van een geldige kortingspas. Bij het ophalen van uw kaarten bij de theaterkassa en bij de kaartcontrole voorafgaand aan de voorstelling dient u altijd uw legitimatiebewijs/kortingspas te kunnen tonen.

Vrienden van De Leest krijgen op de meeste voorstellingen tussen de € 1,- en € 2,- korting per kaartje. Deze korting wordt automatisch toegekend bij het bestellen via deze site. U hoeft daarvoor geen kortingsprijs aan te klikken. Als er meerdere kortingen gelden voor een voorstelling wordt door het systeem altijd automatisch de hoogste korting berekend. Korting op korting wordt nooit gegeven.

Kortingen voor mensen met een smalle beurs
De gemeenten Waalwijk, Heusden en Loon op Zand bieden inwoners met een smalle beurs de mogelijkheid om met 50% korting voorstellingen of films te bezoeken in Theater De Leest. U dient daarvoor in het bezit te zijn van de Paswijzer (Gemeente Waalwijk), de Doepas (Gemeente Loon op Zand) of de Heusdenpas (Gemeente Heusden). Deze passen zijn aan te vragen bij de betreffende gemeente.
Klik hier voor meer info>>

CADEAUBONNEN
Er zijn verschillende cadeaubonnen te koop en inwisselbaar bij Theater De Leest, zoals de PODIUM Cadeaukaart (voor theater), de Nationale Bisocoopbon (voor film) en De Leest Cadeaubon (voor theater én film). Klik hier voor meer informatie>>

ONLINE VERZILVEREN TEGOEDBONNEN THEATER DE LEEST
Bij online reserveringen is het niet mogelijk om uw De Leest Tegoedbonnen te verzilveren. U kunt de tegoedbonnen pas verzilveren op het moment dat u uw bestelling heeft gedaan. Vul daarvoor dit formulier in en stuur het samen met de tegoedbonnen op naar Theater De Leest of lever deze in bij de theaterkassa. Bij uw online bestelling betaalt u in eerste instantie het volledige bedrag, waarna u na inlevering van uw tegoedbonnen het bestede bedrag terug ontvangt op uw rekening.
Let op! Podium Cadeaukaarten kunnen wel online worden gebruikt, ook bij deelbetalingen (deels betalen met de Cadeaukaart en deels met iDEAL of creditcard)

PLAATSBEWIJZEN KWIJT
Mocht u uw plaatsbewijzen zijn kwijtgeraakt, dan kunt u duplicaten opvragen bij de theaterkassa.

KAARTEN TERUGBRENGEN
Wanneer u verhinderd bent, kunt u uw kaarten tot uiterlijk een week voor de betreffende voorstelling - tegen betaling van € 2,25 administratiekosten per kaart - teruggeven. Binnen die week worden kaarten - ongeacht de reden - niet teruggenomen. U ontvangt voor de geretourneerde kaarten een tegoedbon van Theater De Leest (minus de administratiekosten) die u in het lopende of daarop volgende seizoen kunt inleveren.

VOORSTELLING GEANNULEERD?
Wanneer een voorstelling niet door kan gaan, brengen we alle kaarthouders daarvan op de hoogte. Om deze service te kunnen bieden, noteren wij bij het reserveren en kopen van kaarten uw adresgegevens, e-mailadres en telefoonnummer.

WACHTRIJ
Is de voorstelling van uw keuze uitverkocht? Dan kunt u desgewenst op de wachtrij worden geplaatst. Zodra er kaarten beschikbaar komen, nemen wij contact met u op. U kunt uzelf op de wachtrij plaatsen op de voorstellingspagina op deze website (klik op 'wachtlijst') of door te bellen met de theaterkassa: 0416-331751 (openingstijden).

WIJZIGINGEN
Wijzigingen in de vermelde voorstelling- en programmagegevens geven geen recht op restitutie. Als een voorstelling niet doorgaat of verplaatst wordt naar een andere datum, brengen wij u daarvan zo spoedig mogelijk op de hoogte.

WET BESCHERMING PERSOONSGEGEVENS
In het kader van de Wet Bescherming Persoonsgegevens geeft Theater De Leest te kennen dat de door u verstrekte persoonsgegevens in de administratie van De Leest worden opgenomen. Het doel van deze administratie is het beheer van en het kunnen beschikken over persoonsgegevens voor administratieve handelingen en mailings. U kunt zich als betrokkene te allen tijde beroepen op het recht op inzage en verzet.

OPENINGSTIJDEN THEATERKASSA | T 0416-331751
De balie van de theaterkassa is geopend van ma t/m vr van 11.00 tot 13.00 uur en een uur voor aanvang van voorstellingen en films. Telefonisch is de theaterkassa bereikbaar van ma t/m vr van 11.00 tot 13.30 uur.