Info Kaartverkoop

Klik hier voor meer informatie over onze Corona-maatregelen

Theater De Leest is lid van de VSCD (Vereniging Schouwburg- en Concertgebouwdirecties) en volgt de Algemene Bezoekersvoorwaarden. Klik hier om de voorwaarden te downloaden.

ONLINE KAARTEN KOPEN
Kaarten reserveren kan 24 uur per dag op deze site. U kunt betalen met iDEAL of creditcard. Na het versturen van de bestelling ontvangt u binnen enkele minuten een bevestiging met uw rij en stoelnummer(s) in de betreffende voorstelling(en). Heeft u gekozen voor een e-ticket, dan ontvangt u deze als bijlage bij uw bevestigingsmail.

TELEFONISCH OF AAN DE BALIE KAARTEN KOPEN
Aan de balie van de theaterkassa kunt u contant, met PIN-pas of met creditcard betalen. Bij een telefonische reservering zijn er twee opties: betalen via iDEAL of via een machtiging (*). 
(*) Betalen met een machtiging is mogelijk als De Leest in het bezit is van een door u getekend machtigingsformulier, zie informatie in de onderstaande alinea.

WELKE BETAALMIDDELEN ACCEPTEREN WIJ?

online
iDEAL, Creditcard (Visa en Mastercard), Podium Cadeaukaart en de Nationale Bioscoopbon.

aan de theaterkassa
PIN-pas, creditcard, De Leest Cadeaubon/Tegoedbon, Podium Cadeaukaart, de Nationale Bioscoopbon, de Cultuurkaart en contant geld. Wij kunnen helaas geen coupures van € 200 en € 500 accepteren.

betalen met machtiging (bij telefonisch bestellen)
Betalen met een machtiging is alleen mogelijk als De Leest in het bezit is van een door u getekend machtigingsformulier. Dit formulier kunt u hier downloaden >> U kunt dan voortaan uw kaarten kopen zonder gebruik te hoeven maken van iDEAL of creditcard. Wij verzoeken u vriendelijk dit formulier in te vullen, te ondertekenen en terug te sturen naar (een postzegel is niet nodig):
Theater De Leest
Antwoordnummer 10078
5140 VB Waalwijk

TICKETKOSTEN
Per ticket worden € 0,90 ticketkosten berekend (tot een maximum van € 4,50 per bestelling). Let op! Voor filmkaarten en extra's (arrangementen, inleidingen, workshops) gelden GEEN ticketkosten, deze worden automatisch weer verwijderd in de laatste stap van het bestelproces.

Als u de toegangskaarten per post wilt ontvangen, dan betaalt u € 1,50 per ticket, met een maximum van € 7,50 per bestelling.

Als u de kaarten koopt aan de theaterbalie, dan betaalt u € 1,50 per ticket, met een maximum van € 7,50 per bestelling.
LET OP! Bij films worden deze ticketkosten aan de balie NIET berekend.

De prijs van theaterkaarten is inclusief:
-pauzedrankje bij (bijna alle) voorstellingen in de Rabozaal.
-bewaakte garderobe

De prijs van filmkaarten is inclusief:
- e-ticket en bestelkosten
- onbewaakte garderobe

KORTINGSREGELINGEN
Bij de voorstellingen op deze website vindt u ook de kortingsprijzen, zoals CJP-korting en korting voor Biebpashouders. Kortingen worden uitsluitend verleend op vertoon van een geldige kortingspas. Bij het ophalen van uw kaarten bij de theaterkassa en bij de kaartcontrole voorafgaand aan de voorstelling dient u altijd uw legitimatiebewijs/kortingspas te kunnen tonen.

Vrienden van De Leest krijgen op de meeste voorstellingen tussen de € 1,- en € 2,- korting per kaartje. Deze korting wordt automatisch toegekend bij het bestellen via deze site. U hoeft daarvoor geen kortingsprijs aan te klikken. Als er meerdere kortingen gelden voor een voorstelling wordt door het systeem altijd automatisch de hoogste korting berekend. Korting op korting wordt nooit gegeven.

Kortingen voor mensen met een smalle beurs
De gemeenten Waalwijk, Heusden en Loon op Zand bieden inwoners met een smalle beurs de mogelijkheid om met kortingsregelingen voorstellingen of films te bezoeken in Theater De Leest. U dient daarvoor in het bezit te zijn van de Paswijzer (Gemeente Waalwijk) de Heusdenpas (Gemeente Heusden) of de Samen-Loont-pas (Loon op Zand) . Deze passen zijn aan te vragen bij de betreffende gemeente.
Klik hier voor meer info>>

CADEAUBONNEN
Er zijn verschillende cadeaubonnen te koop en inwisselbaar bij Theater De Leest, zoals de PODIUM Cadeaukaart (voor theater), de Nationale Bisocoopbon (voor film) en De Leest Cadeaubon (voor theater én film). Klik hier voor meer informatie>>

ONLINE VERZILVEREN TEGOEDBONNEN THEATER DE LEEST
Bij online reserveringen is het niet mogelijk om uw De Leest Tegoedbonnen te verzilveren. U kunt de tegoedbonnen pas verzilveren op het moment dat u uw bestelling heeft gedaan. Vul daarvoor dit formulier in en stuur het samen met de tegoedbonnen op naar Theater De Leest of lever deze in bij de theaterkassa. Bij uw online bestelling betaalt u in eerste instantie het volledige bedrag, waarna u na inlevering van uw tegoedbonnen het bestede bedrag terug ontvangt op uw rekening.
Let op! Podium Cadeaukaarten kunnen wel online worden gebruikt, ook bij deelbetalingen (deels betalen met de Cadeaukaart en deels met iDEAL of creditcard)

PLAATSBEWIJZEN KWIJT
Mocht u uw plaatsbewijzen zijn kwijtgeraakt, dan kunt u duplicaten opvragen bij de theaterkassa.

KAARTEN TERUGBRENGEN
Wanneer u verhinderd bent, kunt u uw kaarten tot uiterlijk een week voor de betreffende voorstelling - tegen betaling van € 2,25 administratiekosten per kaart - teruggeven. Binnen die week worden kaarten - ongeacht de reden - niet teruggenomen. U ontvangt voor de geretourneerde kaarten een tegoedbon van Theater De Leest (minus de administratiekosten) die u in het lopende of daarop volgende seizoen kunt inleveren.

VOORSTELLING GEANNULEERD?
Wanneer een voorstelling niet door kan gaan, brengen we alle kaarthouders daarvan op de hoogte. Om deze service te kunnen bieden, noteren wij bij het reserveren en kopen van kaarten uw adresgegevens, e-mailadres en telefoonnummer.

WACHTRIJ
Is de voorstelling van uw keuze uitverkocht? Dan kunt u desgewenst op de wachtrij worden geplaatst. Zodra er kaarten beschikbaar komen, nemen wij contact met u op. U kunt uzelf op de wachtrij plaatsen op de voorstellingspagina op deze website (klik op 'wachtlijst') of door te bellen met de theaterkassa: 0416-331751 (openingstijden).

WIJZIGINGEN
Wijzigingen in de vermelde voorstelling- en programmagegevens geven geen recht op restitutie. Als een voorstelling niet doorgaat of verplaatst wordt naar een andere datum, brengen wij u daarvan zo spoedig mogelijk op de hoogte.

VERWERKING VAN UW GEGEVENS
Over het algemeen verzamelen wij gegevens over u wanneer u een account creëert, een ticket koopt, wanneer u ons een e-mail zendt of belt, of wanneer u iets bij onze theaterkassa of website kaarten koopt, en wanneer u onze website gebruikt. Wij maken gebruik van deze en andere gegevens om u en onze andere klanten een betere dienstverlening, marketing en ondersteuning te bieden (onder meer door het analyseren van uw gegevens om te zorgen voor een gepersonaliseerde ervaring).

Gegevens van de bezoeker, waaronder de gegevens m.b.t tot de naam, het adres en woonplaats, die door het theater worden geregistreerd i.v.m. de verstrekking van een toegangsbewijs, worden opgenomen in een registratie in de zin van de WPR. De Leest is houder van deze registratie. De Leest verstrekt noch verkoopt deze persoonlijke gegevens aan anderen.

OPENINGSTIJDEN THEATERKASSA | T 0416-331751
De balie van de theaterkassa is geopend van ma t/m vr van 11.00 tot 13.00 uur en een uur voor aanvang van voorstellingen en films. Telefonisch is de theaterkassa bereikbaar van ma t/m vr van 11.00 tot 13.30 uur. Vanwege onze Corona-maatregelen is de theaterkassa tijdelijk 's avonds gesloten. Bestel uw kaarten dus bij voorkeur online of overdag bij de theaterkassa.