Exposities

Nieuwe expositie: Carla Verwiel en Jan van Tilburg


Tot en met 30 maart worden in Theater De Leest (o.a. in de boven-foyer) werken van kunstenaars Carla Verwiel en Jan van Tilburg geëxposeerd. Kom een kijkje nemen! De expositie is te bezichtigen tijdens openingstijden van Theater De Leest.

Carla Verwiel heeft zich het afgelopen jaar vooral beziggehouden met het landschap om haar heen. Er is altijd een element van verrassing, omdat tijdens het schilderen nieuwe ideeën opkomen die leiden tot niet geplande veranderingen. Dit hoort bij het creatieve proces! Ze gaat een dialoog aan met haar werk en dan ontstaat er iets spannends, de gelaagdheid van de kleuren of beelden; het uiteindelijke schilderij!

Jan Van TIlburg is vooral geinteresseerd in het verbeelden van het menselijk figuur, soms complete figuren dan weer torso's. De meeste beelden worden in klei gemodelleerd naar model, vrouw of man. Verbeelding en geheugen werken samen en alleen wordt weergegeven wat hem getroffen heeft. Veel waarde hecht hij aan de huid van zijn beelden, het spel van ronde en hoekige vormen, van de invloed die licht en schaduw daarop hebben. De beelden moeten sporen vertonen van het ontstaansproces. Een beeld moet voor zichzelf spreken en moet bij de toeschouwer een bepaalde gevoeligheid losmaken. De materialen waarin wordt vormgegeven zijn vooral klei en was. Ook worden de beelden, als er een mal van gemaakt is, gegoten in brons en beton. Tegenwoordig werk hij ook veel in hout waar beweging wordt verbeeld. | www.janvantilburg.info


Jubileumexpositie 'Schoenen in de Spotlight' geopend door Simone Kleinsma

Op dinsdag 11 oktober is onze jubileumexpositie 'Schoenen in de Spotlight' onder grote belangstelling geopend door musicalster Simone Kleinsma. Fotograaf Luuk Aarts portretteerde 20 artiesten met de schoenen waarmee ze optraden in Theater De Leest; met een knipoog naar het verleden van schoenenstad Waalwijk. De expositie is een initiatief van Theater De Leest naar aanleiding van het 20-jarig jubileum in het seizoen 2016-2017.
De expositie is tijdens de openingstijden van het theater te bezichtigen op de bovenfoyer van De Leest.