Coronamaatregelen

Update 27-11-2020 - Goed nieuws! In december weer theatervoorstellingen in De Leest, én volop nieuwe filmtitels!

Zoals vorige week al aangekondigd zijn er in december eindelijk weer theatervoorstellingen te bezoeken in De Leest. Voorstellingen die gebracht worden in een intieme en exclusieve theatersetting, omdat we volgens de Coronaregels van het moment slechts 30 bezoekers per voorstelling mogen ontvangen. Het is een beperkter programma dan u van ons gewend bent, maar we zijn erg blij dat we u weer live theater te kunnen bieden!
De voorstellingen waarvoor nu al  kaarten online te koop zijn: Sanne Wallis de Vries (laatste kaarten), Marlijn Weerdenburg, Elke Vierveijzer en Anne Neuteboom.
De voorstellingen a.s. dinsdag 1 december 10:00 uur kaarten worden gekocht Een goed jaar, met Paul R. Kooij en Anneke Blok, en Javier Guzman.

Films eerste helft december
Hét kerstballet De Notenkraker en een magische en unieke Kerstmusical door superster Katherine Jenkins, die publiek over de hele wereld in een feeststemming zal brengen. Ook zijn er enkele titels wegens succes bijgeboekt, zoals Bulado, Made in Italy, De Club van Sinterklaas en Antoinette dans les Cevennes. Bekijk hier het complete filmprogramma!

Verwachte films rond kerst
Op 17 december gaat De Slag om de Schelde in Nederlandse première, een film die dan ook dagelijks te zien zal zijn in De Leest. Net als de nieuwe Nederlandse romcom Zwaar Verliefd 2 die ook rond de kerstdagen veelvuldig in De Leest te zien zal zijn. En voor de hele familis draaien we onder andere Roald Dahl’s The Witches, Bings Kerstfeest en nog veel meer leuks. Houd hiervoor onze nieuwsbrief en website in de gaten!


Update 17-11-2020

Goed nieuws! We mogen vanaf 19 november weer open, voorlopig weer voor maximaal 30 bezoekers per zaal. We gaan wederom van start met het draaien van films op de veilige - coronaproof - manier. Theatervoorstellingen tot en met november zijn in verband met de maatregelen van de gedeeltelijke lockdown verplaatst of geannuleerd. Kaartkopers zijn per e-mail geïnformeerd. Let op! Geen mail ontvangen? Controleer dan uw ongewenste mail / spambox. 
Bekijk hier een overzicht van alle verplaatste/geannuleerde theatervoorstellingen.

De horeca is tot nader order gesloten. Het is niet mogelijk om eten en drinken te kopen in De Leest. Daarom mag u, zolang dit verbod duurt, eigen snacks (zoals popcorn en chips, geen fastfood) en drinken (geen alcohol) meenemen.

Op 1 december gaat de tijdelijke wet maatregelen COVID-19 in. Dan gaat onder andere een mondkapjesplicht gelden in publieke binnenruimtes zoals winkels, musea, restaurants en theaters. Wij verzoeken u dringend om ook al de komende weken bij binnenkomst in het theater een mondkapje te dragen. Dit geldt ook als u zich verplaatst in het theater. Als u op uw stoel zit - aan uw tafeltje of in de theaterzaal - kunt u het mondkapje afdoen.

Theater De Leest is een coronaproof theater. Wij doen er alles aan om u een mooie en veilige avond te garanderen. Hieronder leest u daar meer over.


In verband met de huidige coronamaatregelen kunnen wij slechts een beperkt aantal bezoekers per voorstelling/film ontvangen, dus wacht niet te lang met bestellen!
 

Coronaproof
We hebben er in De Leest alles aan gedaan om voor u en uw gezelschap een veilige omgeving te creëren. In de zaal respecteren we de anderhalve meter, op verschillende plaatsen in het gebouw staat desinfecteermiddel en ons ventilatiesysteem in de zaal staat ingesteld op toevoer van buitenlucht.

Belangrijk! Kom niet naar de voorstelling/film als: 
- u de afgelopen 24 uur gezondheidsklachten had, zoals koorts (boven de 38°), neusverkoudheid, hoesten, keelpijn of benauwdheid
- u een huisgenoot/gezinslid heeft met koorts en/of benauwdheidsklachten
U krijgt in dat geval de waarde van uw kaarten terug in uw account op onze website, waarmee u kaarten voor een andere voorstelling of film in De Leest kunt kopen.

Om uw bezoek aan De Leest zo veilig en prettig mogelijk te laten verlopen, hebben wij een aantal maatregelen moeten nemen:

Bestellen van kaarten

 • U mag met uw huishouden óf met twee personen naast elkaar zitten. Komt u met meer dan twee personen buiten uw huishouden, dan dient u altijd 1,5 meter afstand te bewaren, met uitzondering van kinderen tot en met 12 jaar.
 • Bestel alléén meer dan 2 kaarten voor een voorstelling als uw gezelschap uit hetzelfde huishouden komt. U kunt maximaal 4 kaarten per account bestellen.
 • Als uw gezelschap groter is dan 2 personen en u komt niet uit één huishouden, vragen wij u om apart kaarten te bestellen. Wij placeren u dan vervolgens - indien mogelijk - in de zaal naast elkaar, op anderhalve meter afstand.
 • Hou er bij bestelling van kaarten er rekening mee dat kinderen tot en met 12 jaar onderling én tot volwassenen geen 1,5 meter afstand hoeven te houden. Zij mogen de 1,5 meter tussen volwassenen opvullen. Jongeren van 13 tot 18 jaar hoeven onderling ook geen 1,5 meter afstand te houden maar wel tot volwassenen.
 • De balie van de theaterkassa is gesloten. De theaterkassa is telefonisch (0416-331751) bereikbaar op dinsdag en donderdag van 11.00 tot 13.00 uur of per mail theaterkassa@deleest.nl.
 • Wilt u een rolstoelplaats reserveren? Neem dan contact op met de theaterkassa;
 • De plaatsen worden ongeplaceerd verkocht. U kunt vooraf geen stoel kiezen.

In het theater

LET OP! Vanwege de huidige maatregelen is het momenteel niet mogelijk om eten en drinken te kopen in het theater. Eigen snacks (zoals popcorn en chips) en drinken meenemen is tijdelijk toegestaan. Fast food en alcohol is niet toegestaan.

 • Uw kaarten (of tickets op uw mobiel) worden bij binnenkomst gecontroleerd. Wij verzoeken u deze bij de hand te hebben, om opstopping te voorkomen.
 • Bij de zuil bij de ingang kunt u uw handen desinfecteren.
 • De garderobe is gesloten, u kunt uw jas meenemen in de zaal. Bij regenachtig weer zorgen wij voor parapluzakken;   
 • Een medewerker helpt met het placeren van de bezoekers in de zaal en bij het verlaten van de zaal (geldt niet voor films);
 • Houd altijd 1,5 meter afstand van medebezoekers en medewerkers;
 • Tijdens de voorstelling is het niet mogelijk de zaal te verlaten. Zorg dus dat u voorafgaand aan de voorstelling het toilet heeft bezocht;
 • De horeca is vanaf 14 oktober tot nader order gesloten.
 • De balie van de theaterkassa is gesloten. Telefonisch is de theaterkassa bereikbaar op dinsdag en donderdag van 11.00 tot 13.00 uur en per e-mail: theaterkassa@deleest.nl.

Deze maatregelen voldoen aan de richtlijnen van de RIVM en zijn in lijn met het protocol 'heropening theaters en concertzalen' van de Vereniging van Schouwburg en Concertgebouw Directies (VSCD). Bekijk hier het protocol


Wat kan ik doen om Theater De Leest in deze moeilijke periode te steunen?
We krijgen veel vragen van het publiek of er ‘iets’ gedaan kan worden om ons theater te steunen. Het allerbelangrijkste is natuurlijk dat u weer op bezoek komt in ons theater. Wilt u Vriend worden van ons theater, of weet u nog iemand die Vriend wil worden? Deze bijdrage geeft ons net dat steuntje in de rug om ook deze periode overeind te blijven. Klik hier voor meer informatie