Voor € 10 naar het theater in het Nationale Theaterweekend van 26-28 januari 2024

Op 26, 27 en 28 januari 2024 vindt de 7e editie van het Nationale Theaterweekend plaats in meer dan 60 theaters door heel Nederland. Theater De Leest doet – na het succes van voorgaande jaren – natuurlijk ook weer mee! Tijdens dit weekend kun je in De Leest voorstellingen bezoeken voor slechts € 10,- per kaartje. Of je nu houdt van muziek, dans, toneel, musical, klassiek, cabaret of jeugdtheater: het Nationaal Theaterweekend is een unieke belevenis voor iedereen. 

Programma

Vrijdag 26 januari

16.00 & 19.00 uur: Mees Kees Op Kamp (8+)

Naast de boekenreeks en filmhits eindelijk live in het theater te bewonderen!
Mees Kees gaat met zijn klas op kamp naar de duinen. Omdat mevrouw Dreus wil dat het vooral een leerzame werkweek wordt, geeft ze Mees Kees een goed dichtgetimmerd werkplan mee. Maar Mees Kees zou Mees Kees niet zijn als hij zelfs van het werkplan van mevrouw Dreus een geweldig kamp weet te maken! Zwemmen is immers ook werken. En een zeester zie je toch het beste ìn de zee. Zo geeft Mees Kees altijd weer zijn eigen draai aan alles wat op zijn pad komt.

Kaarten kopen à € 10,-

20.30 uur: Doemsdee -Tappin-It Collective

Prikkelende en uitdagende voorstelling vol moderne tap, mime en percussie.
De producties van danstheatergezelschap Tappin-It Collective prikkelen, schuren en dagen de bezoeker uit met een unieke combinatie van moderne tapdans, mime, livemuziek, object-percussie, paaldans en rollerskating. In ‘Doemsdee’ dansen ze langs de randen van het menselijk tijdperk en proberen de dansers betekenis te geven aan het einde der tijden, dansend tot het vuur uit hun schoenen komt.

Kaarten kopen à € 10,-


Zaterdag 27 januari

20.15 uur: Tjitske Reidinga - Portret

Een ode aan het theater en aan het kleine leven!
Tjitske Reidinga wilde iets liefs, iets grappigs, iets magisch maken. Daarom schreef ze de voorstelling waar ze zelf naartoe zou gaan. En gelukkig gaat ze zelf ook, want als je iets nodig hebt voor je eigen One Woman Show, dan is het wel jezelf.

Maar wat is dat eigenlijk, jezelf? Hoe zie je jezelf? Waarom is dat soms zo anders dan hoe anderen je zien? En waarom word je soms middenin een filosofische gedachtegang over wie je wilt zijn, of misschien zelfs al wel bent, onderbroken door je telefoon omdat je een tikkie moet betalen? Deze en vele andere vragen zullen worden gesteld in Tjitskes poëtische voorstelling vol droogkomische situaties, ongemakkelijke gedachtespinsels en Tjitskes favoriete fantasierijke muziek.

Kaarten kopen à € 10,-


Zondag 28 januari

14.30 uur: De Stilte & Artvark - Tegenwind (7+)

De succesvolle samenwerking van de Stilte en Artvark saxofoonkwartet met de productie Bosch in Bed krijgt een vervolg met de voorstelling Tegenwind. 

Gebaseerd op het volledige album ‘Mother of Thousand’ van Artvark maakte Jack Timmermans dertien schetsen op evenveel muziekstukken. Dertien losse stukken muziek en dans komen samen in een veranderend decor van glasgordijnen en stoelen. 

Het podium ademt een voorbije tijd en lijkt te verwijzen naar terrassen, pleinen en soortgelijke locaties waar mensen samenkomen. Aangezet door de muziek komen vier dansers in aanraking met elkaar. 

Kaarten kopen à € 10,-

 

Maar er zal nog veel meer te doen zijn! Houd deze pagina in de gaten voor meer nieuws over de randactiviteiten.