Tulipani Gijs Naber, Anneke Sluiters e.a.

Premièrefilm

Tulipani is een sprookjesachtige tragikomedie over een romantische Zeeuwse boer die na de watersnoodramp in 1953 nooit meer natte voeten wil en naar het zuiden van Italië fietst. Aan de rand van een klein dorpje weet hij op miraculeuze wijze tulpen te kweken en groeit hij uit tot een levende legende. Dertig jaar later probeert een Italiaanse politie-inspecteur te achterhalen wat er daadwerkelijk gebeurde.

"Vakkundig verweeft de regisseur de verschillende verhaallijnen van deze bloemrijke vertelling met elkaar, met de Italiaanse routinier Giancarlo Giannini als kritische toehoorder. De uitbundige visuele stijl en de luchtige verteltoon onderstrepen daarbij welbewust het weinig realistische karakter van de film. Waardoor Mike van Diem van Tulipani een romantisch sprookje maakt waarin je als kijker maar wát graag wilt geloven. Zelfs tegen beter weten in." (De Telegraaf - 4 sterren)

"Tulipani is een fraaie symbiose van Nederlands doorzettingsvermogen en Italiaanse chaotische uitbundigheid. Van Diem koos voor een pakkende vertelstructuur. Gebeurtenissen uit het verleden worden in perspectief geplaatst door ooggetuigen het verleden te laten oprakelen. Het zet de vaak ongelooflijke gebeurtenissen en sterfgevallen in een verrassend perspectief." (AD - 4 sterren)

Cast: Gijs Naber, Anneke Sluiters e.a. | Regie: Mike van Diem

FILMABONNEMENT: 6 films voor de prijs van 5!
Voor € 45,- bezoekt u gedurende dit seizoen zes (reguliere) films naar keuze. De normale prijs voor zes films bedraagt € 54,-. Een voordeel dus van € 9,- p.p.! Het filmabonnement is te bestellen via 0416-331751 (ma t/m vr 11.00 - 13.00 uur).

De Nationale Bioscoopbon is ook te koop en inwisselbaar bij Theater De Leest.

Reacties & Recensies


za 23 sep 2017 19:45 - 21:15 uur Thermaflexzaal film € 9,00 Prijs excl. € 0,85 ticketkosten. Voor filmkaarten en extra's gelden GEEN ticketkosten, deze worden automatisch weer verwijderd aan het einde van het bestelproces ?

Reacties & Recensies


Wellicht ook interessant voor u

film
vr 25 mei 2018 / 19:45 uur Finding Your Feet Imelda Staunton, Timothy Spall, Joanna Lumley e.a. meer informatie
film
di 29 mei 2018 / 20:15 uur Lady Bird Saoirse Ronan, Tracy Letts e.a. meer informatie
Tip een vriend
Mijn gegevens:
Gegevens van degene die u wilt uitnodigen:
Bericht:
* verplichte velden
Zet in uw agenda
* verplichte velden