Moonlight Mahershala Ali e.a.

FILMTOPPERS 2016-2017: BEST OF AFGELOPEN FILMSEIZOEN
Naast de nieuwste films vertonen we in juni en juli ook de hoogtepunten van afgelopen filmseizoen 2016-2017 in Theater De Leest. Filmtoppers waar nog steeds veel vraag naar is en die u zeker gezien moet hebben op het grote filmdoek. Moonlight is er daar een van. Zorg dat u hem deze keer niet mist of tip uw familie en vrienden!

Over de film
Moonlight is bij de Oscars uitgeroepen tot Beste Film (Best Picture). De film won tevens een Oscar in de categorieën Best Supporting Actor (Mahershala Ali) en Best Adapted Screenplay. De Afro-Amerikaanse Chiron groeit op in de ruige buurten van van de Amerikaanse stad Miami. Gedurende de jaren van tiener naar jong volwassene, worstelt hij met zijn identiteit, mannelijkheid, seksuele geaardheid en plaats in de wereld. Regisseur Barry Jenkins baseerde dit indringende drama op het ongepubliceerde toneelstuk In Moonlight Black Boys Look Blue van Tarell Alvin McCraney. Moonlight werd onder meer bekroond met de Golden Globe voor Beste Film in de categorie Drama.

Cast: Mahershala Ali, Ashton Sanders, Naomie Harris | Regie: Barry Jenkins

RECENSIES

"Moonlight is een breekbaar, modern en uitmuntend gespeeld meesterwerk. Dat drie acteurs hetzelfde personage spelen is niet nieuw, maar hier midden in de roos."  
(De Volkskrant *****) Klik hier voor de hele recensie >>

"Eigenlijk is het juist bevrijdend dat een film zich als het ware volkomen toevallig in een zwart milieu kan afspelen zonder dat daarover iets opgemerkt hoeft te worden. Zelfs het homo-thema is, als het erop aankomt, van ondergeschikt belang. Moonlight is een wondermooi universeel verhaal over identiteit, aanpassing en bevrijding, en over liefde."
(De Filmkrant *****)  Klik hier voor de hele recensie >>

Moonlight vertelt het ontroerende coming-of-age-verhaal van de kleine Chiron die zich wanhopig staande probeert te houden te midden van ernstige verwaarlozing en sociale druk. Regisseur Jenkins doet dit zo inzichtelijk en invoelbaar dat Moonlight zich automatisch tot de indrukwekkendste films van het jaar mag rekenen.
(Filmvandaag.nl **** 4,5 ster) Klik hier voor de hele recensie >>

"Hard maar teder meesterwerk over kwetsbare jongen" (Brabants Dagblad *****)

FILMABONNEMENT: 6 films voor de prijs van 5!
Voor € 42,50 bezoekt u gedurende dit seizoen zes (reguliere) films naar keuze. De normale prijs voor zes films bedraagt € 51,-. Een voordeel dus van € 8,50 p.p.! Het filmabonnement is te bestellen via 0416-331751 (ma t/m vr 11.00 - 13.00 uur).

De Nationale Bioscoopbon is ook te koop en inwisselbaar bij Theater De Leest.

Reacties & Recensies


ma 3 jul 2017 19:45 - 21:35 uur Thermaflexzaal film € 7,50 Prijs excl. € 0,85 ticketkosten. Voor filmkaarten en extra's gelden GEEN ticketkosten, deze worden automatisch weer verwijderd aan het einde van het bestelproces ?

Reacties & Recensies


Wellicht ook interessant voor u

film
vr 25 mei 2018 / 19:45 uur Finding Your Feet Imelda Staunton, Timothy Spall, Joanna Lumley e.a. meer informatie
film
di 29 mei 2018 / 20:15 uur Lady Bird Saoirse Ronan, Tracy Letts e.a. meer informatie
Tip een vriend
Mijn gegevens:
Gegevens van degene die u wilt uitnodigen:
Bericht:
* verplichte velden
Zet in uw agenda
* verplichte velden