Mi Vida | Filmclub Loes Luca, Elvira Mínguez e.a.

Wegens succes een extra vertoning op dinsdag 14 januari!

Mi Vida is een film over het realiseren van je dromen en over de verwachtingen die we hebben van ons leven, onze toekomst en onze vriendschappen. En over de bereidheid en durf van een dappere, drieënzestigjarige vrouw om die verwachtingen en dromen waar te maken.

Kapster Lou (63) uit Schiedam koestert een heimelijke droom. Ze zou wel in Spanje willen wonen. Maar dat gaat niet met de zorg voor haar kinderen en kleinkinderen. Een stukje van de taart dan maar: Een cursus Spaans in Cádiz. Ver weg van alles wat ze kent. In een kinderbed bij een gastgezin, tussen feestvierende studenten. Wat had ze eigenlijk gedacht? Toch begint ze zich thuis te voelen in de gastvrije stad aan zee. Ze vindt een nieuwe kamer en sluit vriendschap met haar lerares Spaans, Andrea, die haar aanmoedigt haar droom waar te maken en een kapsalon in Cádiz te openen. Maar dan staat haar zwangere dochter Barbara ineens onaangekondigd op de stoep. Zij vindt Lou’s verhuisplannen ‘belachelijk’ en ‘egocentrisch’. Haar moeder hoort in Schiedam, bij haar kinderen en kleinkinderen. En ook zoon Ronny, die in een scheiding ligt, voelt zich verraden als hij hoort dat zijn moeder ver van huis een nieuw leven wil gaan opbouwen. Op haar leeftijd kan ze toch niet zomaar aan iets nieuws beginnen? Lou staat voor een dilemma, kiest ze voor haar eigen leven, of dat van haar familie?

Genre: drama, komedie | Cast: Loes Luca, Elvira Mínguez, Loïc Bellemans, Mark Kraan, Fermi Reixach, Jason Mba, Anniek Pheifer e.a. | Regie: Norbert ter Hall

RECENSIES:
“Coming-of-ageverhaal Mi vida is een overtuigend, sterk geacteerd komisch drama met een warm hart” - ★★★★ de Volkskrant

“Een ‘coming of old age’-film op die op alle fronten overtuigt.” - ★★★★ NRC

“Hartverwarmend” - ★★★★ Het Parool

“Een warmbloedige film die je aan het lachen maakt, maar ook tot nadenken stemt” - Zin Magazine

“Prachtige film" - Nouveau

“Een knappe rol van Loes Luca” - ★★★★ Tros Kompas/TV Krant

“Een fijne, warme film over het najagen van je dromen, de opvattingen van hoe anderen vinden dat jij je leven moet leiden en hoe makkelijk het is om aan die verwachtingen van anderen toe te geven.” - ★★★ 1/2 Cinemagazine.nl


FILMABONNEMENT: 6 films voor de prijs van 5!
Voor € 46,20 bezoekt u gedurende seizoen 2019-2020 zes (reguliere) films naar keuze. De normale prijs voor zes films bedraagt € 55,50. Een voordeel dus van € 9,30 p.p.! Het filmabonnement is niet online te bestellen, maar uitsluitend bij de theaterkassa (aan de balie of telefonisch).

De Nationale Bioscoopbon is ook te koop en inwisselbaar bij Theater De Leest.

Reacties & Recensies


di 12 nov 2019 10:30 - 12:05 uur Thermaflexzaal film € 9,25 Excl. € 0,90 ticketkosten (bij filmkaarten zijn GEEN ticketkosten. Worden automatisch verwijderd aan einde bestelproces) ?

Reacties & Recensies


Wellicht ook interessant voor u

ontbijtfilm
zo 25 okt 2020 / 11:00 uur The Secret: Dare To Dream Katie Holmes, Josh Lucas, Celia Weston e.a. meer informatie
film
zo 25 okt 2020 / 13:00 uur The War With Grandpa Robert De Niro, Christopher Walken, Uma Thurman e.a. meer informatie
Tip een vriend
Mijn gegevens:
Gegevens van degene die u wilt uitnodigen:
Bericht:
* verplichte velden
Zet in uw agenda
* verplichte velden