Klanken van Oorsprong Riem de Wolff, Liesbeth List, Anneke Grönloh e.a.

Cinedinsdag: Elke dinsdag is het Cinedinsdag. U bent dan welkom voor de betere arthouse films.

Documentairefilm over de invloed van de Nederlands-Indische geschiedenis op de hedendaagse popmuziek. Na afloop van de film is er voor bezoekers van de film een gratis nagesprek met regisseur Hetty Naaijkens-Retel Helmrich.  ​

Klanken van Oorsprong neemt ons mee in een indringende zoektocht naar de impact van oorlog, vlucht en opnieuw moeten beginnen op verschillende generaties Nederlands-Indische muzikanten. Verhalen en muziek maken invoelbaar hoe de turbulente geschiedenis als last en inspiratiebron doorklinkt in hun invloedrijke muzikale bijdrage aan Nederland en daarbuiten.

"Klanken van oorsprong is een eigentijdse documentaire over de Indorock van de jaren 50" - ★★★★ de Volkskrant

"De kracht van ‘Klanken van oorsprong’ zit hem in de vitaliteit waarmee de muzikanten, die inmiddels de zeventig zijn gepasseerd, vertellen over de invloed van hun afkomst op hun muziek, en wat die muziek weer betekende voor hun nieuwe leven in een ander land. Het is een aaneenschakeling van mooie anecdotes, ontroerende verhalen en een vleug nostalgie, bij elkaar gehouden door goed gedoseerde historische informatie." - ★★★★ Cinemagazine

Cast: Riem de Wolff, Liesbeth List, Anneke Grönloh e.a. | Regie: Hetty Naaijkens-Retel Helmrich | Genre: documentaire

FILMABONNEMENT: 6 films voor de prijs van 5!
Voor € 45,- bezoekt u gedurende seizoen 2018-2019 zes (reguliere) films naar keuze. De normale prijs voor zes films bedraagt € 54,-. Een voordeel dus van € 9,- p.p.! Het filmabonnement is niet online te bestellen, maar uitsluitend bij de theaterkassa (aan de balie of telefonisch).

De Nationale Bioscoopbon is ook te koop en inwisselbaar bij Theater De Leest.

 

Reacties & Recensies


di 18 sep 2018 19:45 - 21:40 uur Thermaflexzaal film € 9,00 Excl. € 0,85 ticketkosten (voor filmkaarten gelden GEEN ticketkosten, deze worden automatisch weer verwijderd aan het einde van het bestelproces) ?

Reacties & Recensies


Wellicht ook interessant voor u

film
di 23 apr 2019 / 10:30 uur If Beale Street Could Talk | Filmclub Een film van Barry Jenkins (Moonlight) meer informatie
film
di 23 apr 2019 / 19:45 uur The Front Runner Hugh Jackman, J.K. Simmons e.a. meer informatie
Tip een vriend
Mijn gegevens:
Gegevens van degene die u wilt uitnodigen:
Bericht:
* verplichte velden
Zet in uw agenda
* verplichte velden