Het Doet Zo Zeer Heleen van Royen

Documentaire waarin schrijfster Heleen van Royen een intiem portret schetst van haar moeder die begint te dementeren.

Bij de moeder van schrijfster Heleen van Royen is beginnende dementie geconstateerd. In een periode van ruim een jaar volgt Heleen haar moeder in alledaagse situaties en in de tocht langs artsen, zorginstellingen en klinieken. Moeilijke beslissingen over verhuizen, over euthanasie en kostbare momenten van samenzijn wisselen elkaar af. Een liefdevolle, herkenbare, pijnlijke en vaak bijzonder grappige ode aan het leven, met dank aan Heleens moeder, mevrouw Breed.

Het doet zo zeer is een zeer persoonlijk portret waarin Heleen van Royen de camera grotendeels zelf bedient.

"Van Royen filmt haar weliswaar op haar meest kwetsbare momenten, maar toch ook met waardigheid en zonder sentimentaliteit. Toch blijft de vraag wat haar moeder ervan zou hebben gevonden om zo in de openbaarheid te komen, als ze nog goed van geest was geweest?" (NRC ****)

"Hoe cru het ook klinkt, Van Royen filmde haar moeder in de interessantste fase van haar ziekte. Ze raakt de draad langzaam kwijt, maar is nog helder genoeg om het te beseffen. Dat levert een prachtig gesprek op." (Het Parool ****)

"Heleen van Royen doet nuchter en met humor verslag van een jaar uit het leven van haar dementerende moeder. Wat de film zo bijzonder maakt, heeft niets te maken met de roem van de dochter." (de Volkskrant ****)

FILMABONNEMENT: 6 films voor de prijs van 5!
Voor € 42,50 bezoekt u gedurende dit seizoen zes (reguliere) films naar keuze. De normale prijs voor zes films bedraagt € 51,-. Een voordeel dus van € 8,50 p.p.! Het filmabonnement is te bestellen via 0416-331751 (ma t/m vr 11.00 - 13.00 uur).

De Nationale Bioscoopbon is ook te koop en inwisselbaar bij Theater De Leest.

Reacties & Recensies


za 22 apr 2017 19:45 - 21:00 uur Thermaflexzaal film € 7,50 all-in prijs ?

Reacties & Recensies


Wellicht ook interessant voor u

film
za 28 apr 2018 / 13:00 uur Pieter Konijn (NL/6+) Stemmen: Tommie Christiaan, Do, Joey Schalker e.a. meer informatie
film
za 28 apr 2018 / 19:45 uur Film Stars Don't Die in Liverpool Annette Bening, Jamie Bell e.a. meer informatie
Tip een vriend
Mijn gegevens:
Gegevens van degene die u wilt uitnodigen:
Bericht:
* verplichte velden
Zet in uw agenda
* verplichte velden