Boer Peer + nagesprek met producent Jacqueline de Heij Een documentaire van Daan Jongbloed

Documentairemaker Daan Jongbloed filmde boer Peer de laatste 10 jaar van zijn leven

Acht jaar geleden stuitte regisseur Daan Jongbloed op een vervallen boerderij, tot zijn verbazing bleek de nu 97-jarige boer Peer hier te wonen. De stilte en soberheid waar Peer in leeft fascineerde Daan enorm. Daan zag een romantisch boertje in een schilderachtige omgeving. Maar voor Peer is zijn leven realiteit. Waarom leeft deze boer zijn leven zoals hij het leeft? Wie is Peer en wat gaat er in hem om? Acht jaar lang bleef Daan terug komen in een poging Peer en zijn belevingswereld te begrijpen. Voorzichtig laat Peer de filmmaker toe in zijn eenzame leven en pijn uit het verleden.

Productie: Frank van Osch, Jaqueline de Heij, Niekie Kleintjes | Camera: Daan Jongbloed | Regie: Daan Jongbloed
Duur: 40 minuten. Na afloop is er een gesprek met producent met Jacqueline de Heij, waar u zelf vragen kunt stellen.

De documentaire ging op het Nederlands Film Festival 2017 in première.

Peer Smulders is in juli dit jaar doodgereden in Rosmalen. Hij heeft de film nog net gezien, vertelt Daan Jongbloed bij Van Osch Films in Den Bosch, de producent van zijn documentaire. Hij zei dat hij hem mooi vond en leek zelfs trots. Ik vroeg hem of ik de film ook aan anderen mocht laten zien. Hij zei ja. Daar ben ik wel blij om."

FILMABONNEMENT: 6 films voor de prijs van 5!
Voor € 45,- bezoekt u gedurende dit seizoen zes (reguliere) films naar keuze. De normale prijs voor zes films bedraagt € 54,-. Een voordeel dus van € 9,- p.p.! Het filmabonnement is te bestellen via 0416-331751 (ma t/m vr 11.00 - 13.00 uur).

De Nationale Bioscoopbon is ook te koop en inwisselbaar bij Theater De Leest.
 

 

 

Reacties & Recensies


zo 19 nov 2017 16:00 uur Thermaflexzaal film € 6,00 Excl. € 0,85 ticketkosten (voor filmkaarten gelden GEEN ticketkosten, deze worden automatisch weer verwijderd aan het einde van het bestelproces) ?

Reacties & Recensies


Wellicht ook interessant voor u

film
di 16 okt 2018 / 20:30 uur Maria by Callas Intiem portret van de beroemdste sopraan uit de twintigste eeuw meer informatie
film
vr 19 okt 2018 / 19:45 uur Dogman Marcello Fonte, Alida Baldari Calabria e.a. meer informatie
Tip een vriend
Mijn gegevens:
Gegevens van degene die u wilt uitnodigen:
Bericht:
* verplichte velden
Zet in uw agenda
* verplichte velden