Diego Maradona | Documentaire Regisseur: Asif Kapadia

‘Zo meeslepend en enerverend zijn documentaires zelden (...) Geweldige documentaire' - de Volkskrant ★★★★

Diego Maradona is een nieuwe film van Oscarwinnaar Asif Kapadia (Amy), over de opkomst en ondergang van stervoetballer Diego Maradona. Gemaakt aan de hand van meer dan 500 uur aan archiefmateriaal schetst de film een uniek portret van deze man, rebel, held, en voor velen: God.

Op 5 juli 1984 arriveerde de 23-jarige Diego Maradona voor een recordbedrag bij SSC Napoli. De club had voorheen nooit een groot toernooi gewonnen, en verlangde naar meer succes. De charismatische Argentijn trok Napels naar hun eerste winst ooit, en werd door velen aanbeden. In een stad waar zelfs de duivel nog bodyguards nodig had, werd Maradona groter dan God. Diego Maradona vertelt een meeslepend en onvergetelijk verhaal over de opkomst en ondergang van een groot talent.

Regisseur Asif Kapadia maakte in 2010 veel indruk met zijn documentaire SENNA, over het leven en de tragische dood van Braziliaans Formule 1 icoon Ayrton Senna. In 2016 won hij een Oscar voor AMY, over de in 2011 overleden zangeres Amy Winehouse. Voor zijn nieuwste film Diego Maradona kreeg hij Diego Maradona zelf aan boord, die zijn volledige steun verleende.

Genre: documentaire | Cast: Diego Maradona | Regie: Asif Kapadia
 

De pers over 'Diego Maradona':

‘Een meeslepend drama (...) Een film die ook voetbalhaters zeker zal bevallen’ - Algemeen Dagblad ★★★★

‘Een meesterlijke documentaire (…) echte aanrader’ - Veronica Magazine ★★★★

'Pakkende documentaire over een groot talent (...) Fascinerend en ijzingwekkend tegelijk, ook voor wie niets met voetbal heeft.' - De Telegraaf ★★★★

‘Een meeslepend, epos-achtig portret (...) Een fascinerende sage’ - Trouw ★★★★

‘Pakkende documentaire (…) gemaakt in de stijl van SENNA en AMY’ - VPRO Cinema ★★★★

‘Een must see documentaire’ - NPO3 ★★★★


FILMABONNEMENT: 6 films voor de prijs van 5!
Voor € 46,20 bezoekt u gedurende seizoen 2019-2020 zes (reguliere) films naar keuze. De normale prijs voor zes films bedraagt € 55,50. Een voordeel dus van € 9,30 p.p.! Het filmabonnement is niet online te bestellen, maar uitsluitend bij de theaterkassa (aan de balie of telefonisch).

De Nationale Bioscoopbon is ook te koop en inwisselbaar bij Theater De Leest.

Reacties & Recensies


wo 25 sep 2019 19:45 - 21:55 uur Rabozaal film € 9,25 Excl. € 0,90 ticketkosten (voor filmkaarten gelden GEEN ticketkosten, deze worden automatisch weer verwijderd aan het einde van het bestelproces) ?

Reacties & Recensies


Wellicht ook interessant voor u

film
wo 29 jan 2020 / 20:30 uur Huisvrouwen Bestaan Niet 2 Jelka van Houten, Eva van de Wijdeven, Loes Luca e.a. meer informatie
film
do 30 jan 2020 / 11:00 uur De Grote Slijmfilm Bibi, Géza Weisz, Djamila e.a. meer informatie
Tip een vriend
Mijn gegevens:
Gegevens van degene die u wilt uitnodigen:
Bericht:
* verplichte velden
Zet in uw agenda
* verplichte velden