De beentjes van Sint-Hildegard Herman Finkers, Johanna ter Steege e.a.

In verband met de huidige coronamaatregelen kunnen wij een beperkt aantal bezoekers per film ontvangen. Om uw bezoek zo veilig mogelijk te laten verlopen, hebben we een aantal maatregelen moeten treffen:

  • Bestel uw tickets uitsluitend online. Het is niet mogelijk om bij de balie van de theaterkassa kaarten te kopen, ook niet voorafgaand aan de film. 
  • De plaatsen worden ongeplaceerd verkocht. U kunt vooraf geen stoel kiezen.
  • Kinderen t/m 17 jaar zijn niet gebonden aan de anderhalve meter regeling. Volwassenen vanaf 18 jaar mogen met maximaal 2 volwassenen (uit hetzelfde huishouden) naast elkaar zitten. 

Bekijk hier alle maatregelen van ons 1,5 meter protocol.


Komisch drama over het los willen breken uit vastgeroeste patronen.

Jan is 35 jaar getrouwd met Gedda. Gedda houdt zóveel van Jan dat hij het er benauwd van krijgt. Ze ziet het huwelijk als een vorm van begeleid wonen. Als hij een glas van tafel wil pakken is zij hem al voor en reikt hem het glas aan. Daarnaast bepaalt ze zijn kleding, vriendschappen, vakanties en al hun andere bezigheden. In een poging meer ruimte te krijgen maakt Jan dermate rare sprongen dat hij zijn huwelijk letterlijk in een gesloten afdeling ziet veranderen. Dochter Liesbeth zit met haar afgepaste en jaloerse vriend in eenzelfde schuitje als haar vader. In De beentjes van Sint-Hildegard nemen ze hun partner onder de loep en rijst de vraag: hoeveel liefde is te veel liefde?

Genre: drama | Cast: Herman Finkers, Johanna ter Steege | Regisseur: Johan Nijenhuis | Kijkwijzer: AL


Recensies:

"De droogkomische cabaretier en schrijver Herman Finkers maakt op 65-jarige leeftijd als hoofdrolspeler een charmante entree in de filmwereld in de lichtvoetige De beentjes van Sint-Hildegard" - ★★★★ Trouw

"Een heerlijke film met een lach en een traan" - ★★★★ TV Krant

"Regisseur Johan Nijenhuis, koning van de Nederlandse romkom, bewijst onnadrukkelijk zijn vakmanschap: met een goed script maakt hij een goede film" - ★★★ NRC

"Finkers schreef ook het scenario van deze Twents gesproken komedie, en dat sluit aardig aan bij zijn andere werk: licht absurdistisch, soms scherp en geestig, eigenlijk altijd wel charmant" - ★★★ VPRO Cinema

"Vrolijk meanderende zoektocht naar eigenheid en betekenis" - Het Parool


FILMABONNEMENT: 6 films voor de prijs van 5!
Voor € 46,20 bezoekt u gedurende seizoen 2019-2020 zes (reguliere) films naar keuze. De normale prijs voor zes films bedraagt € 55,50. Een voordeel dus van € 9,30 p.p.! Het filmabonnement is niet online te bestellen, maar uitsluitend bij de theaterkassa (aan de balie of telefonisch).

De Nationale Bioscoopbon is ook te koop en inwisselbaar bij Theater De Leest.

Reacties & Recensies


do 4 jun 2020 19:00 - 20:45 uur Thermaflexzaal film € 9,25 Excl. € 0,90 ticketkosten (bij filmkaarten zijn GEEN ticketkosten. Worden automatisch verwijderd aan einde bestelproces) ?

Reacties & Recensies


Wellicht ook interessant voor u

film
di 14 jul 2020 / 18:30 uur Rundfunk: Jachterwachter (12+) Yannick van de Velde, Tom van Kalmthout, Pierre Bokma e.a. meer informatie
film
wo 15 jul 2020 / 20:45 uur Little Women Timothée Chalamet, Emma Watson, Meryl Streep e.a. meer informatie
Tip een vriend
Mijn gegevens:
Gegevens van degene die u wilt uitnodigen:
Bericht:
* verplichte velden
Zet in uw agenda
* verplichte velden