Boek en Film I Vele Hemels boven de Zevende Brit Van Hoof, Koen de Graeve e.a.

Nieuw: Boek en Film!
Vanavond de eerste avond in de reeks Boek en Film. Tijdens deze avonden komen boek en verfilming samen. De eerste titel is ‘Vele Hemels boven de Zevende’, naar het prozadebuut uit 2014 van de succesvolle Vlaamse schrijfster Griet op de Beeck. Natuurlijk is de film te zien, maar daarnaast is ook een boeiende voor- en nabespreking (inclusief filmfragmenten) met de charismatische filmwetenschapper Mark Meuldijk.

Meuldijk studeerde Filmkunde aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Hij geeft al vele jaren lezingen en cursussen over de nieuwste films, klassiekers en boekverfilmingen in filmtheaters al LUX in Nijmegen en de Verkadefabriek in Den Bosch. In zijn lessen over boekverfilmingen worden boek en film respectvol naast elkaar gelegd.

Over de film
Een film over obstakels die bergen worden en over durven kiezen voor je eigen geluk. Gebaseerd op de gelijknamige roman van Griet Op de Beeck

Eva staat altijd klaar om de wereld te redden. Ze is een rots in de branding voor haar puberende nichtje, haar ruziënde ouders en haar dolverliefde zus. Ze is kampioen in geven, behalve aan zichzelf. Want achter haar brede glimlach en overdosis begrip, groeit een knagende eenzaamheid. Een film over obstakels die bergen worden en over durven kiezen voor je eigen geluk. Gebaseerd op de gelijknamige geliefde roman van Griet Op de Beeck, die ook het scenario voor de film schreef.

Cast: Brit Van Hoof, Koen de Graeve, Sara de Roo, Peter Seynaeve, Viviane de Muynck | Regie: Jan Matthys

De overige 'Boek en Film'avonden zijn:
Di 19 december 2017 – The Glass Castle
In 2018 volgen de verfilmingen ‘Lion’, ‘The Children Act’, ‘Murder on the Orient Express’ en ‘Call me by your Name’. De 'Boek en Film'avonden die plaatsvinden in 2018 zijn per medio november 2017 terug te vinden op deze website.  
 
De Nationale Bioscoopbon is ook te koop en inwisselbaar bij Theater De Leest.

 

 

Reacties & Recensies


di 14 nov 2017 19:30 uur Thermaflexzaal film € 15,00 Excl. € 0,85 ticketkosten (voor filmkaarten gelden GEEN ticketkosten, deze worden automatisch weer verwijderd aan het einde van het bestelproces) ?

Reacties & Recensies


Wellicht ook interessant voor u

film
di 16 okt 2018 / 20:30 uur Maria by Callas Intiem portret van de beroemdste sopraan uit de twintigste eeuw meer informatie
film
vr 19 okt 2018 / 19:45 uur Dogman Marcello Fonte, Alida Baldari Calabria e.a. meer informatie
Tip een vriend
Mijn gegevens:
Gegevens van degene die u wilt uitnodigen:
Bericht:
* verplichte velden
Zet in uw agenda
* verplichte velden