Boek en film | Lion Dev Patel, Nicole Kidman e.a.

De derde avond in de reeks Boek en Film, waarin boek en verfilming samenkomen. Vanavond staat Lion op het programma. Gebaseerd op het waargebeurde verhaal, vertelt Lion het verhaal van de Indiase jongen Saroo Brierley. Rondom deze film is er een boeiende voor- en nabespreking (inclusief filmfragmenten) met de charismatische filmwetenschapper Mark Meuldijk.

Meuldijk studeerde Filmkunde aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Hij geeft al vele jaren lezingen en cursussen over de nieuwste films, klassiekers en boekverfilmingen in filmtheaters als LUX in Nijmegen en de Verkadefabriek in Den Bosch. In zijn lessen over boekverfilmingen worden boek en film respectvol naast elkaar gelegd.

Over de film Lion 
Gebaseerd op het waargebeurde verhaal, vertelt Lion het verhaal van de Indiase jongen Saroo Brierley. Als 5-jarig jongetje komt hij per ongeluk terecht op een trein die hem duizenden kilometers door India voert; ver weg van zijn thuis en familie. De kleine Saroo heeft geen idee waar hij is of waar hij vandaan komt. Na wekenlang in zijn eentje te overleven in de ruige straten van Calcutta wordt de jongen opgenomen in een weeshuis en uiteindelijk geadopteerd door een Australisch echtpaar. Door een samenloop van omstandigheden, gaat Saroo op zijn 30ste op zoek naar de plek waar hij jaren geleden zijn familie kwijtraakte. Slechts gewapend met Google Earth en zijn vroegste jeugdherinneringen bekijkt hij elke avond urenlang de spoorlijnen die naar Calcutta leiden, totdat hij na een jaar dat ene station denkt te herkennen. Hij vertrekt naar India in de hoop zijn familie terug te vinden. Lion is de verfilming van de bestseller “Mijn lange weg naar huis”. De verfilming kent een sterrencast waaronder (Oscar® winnares) Nicole Kidman, (Oscar® genomineerde) Roony Mara, Dev Patel en David Wenham.

Cast: Dev Patel, Rooney Mara, David Wenham, Nicole Kidman | Regie: Garth Davis

De overige Boek en Filmavonden zijn:
In 2018 volgen de verfilmingen Het leven is Vurrukkulluk (di 13 maart)Murder on the Orient Express (di 10 april) en Call me by your Name (di 15 mei)

FILMABONNEMENT: 6 films voor de prijs van 5!
Voor € 45,- bezoekt u gedurende dit seizoen zes (reguliere) films naar keuze. De normale prijs voor zes films bedraagt € 54,-. Een voordeel dus van € 9,- p.p.! Het filmabonnement is te bestellen via 0416-331751 (ma t/m vr 11.00 - 13.00 uur).

De Nationale Bioscoopbon is ook te koop en inwisselbaar bij Theater De Leest. 

Reacties & Recensies


wo 14 feb 2018 19:30 - 22:00 uur Thermaflexzaal film € 15,00 Excl. € 0,85 ticketkosten (voor filmkaarten gelden GEEN ticketkosten, deze worden automatisch weer verwijderd aan het einde van het bestelproces) ?

Reacties & Recensies


Wellicht ook interessant voor u

film
vr 18 jan 2019 / 19:45 uur Cold War Tomasz Kot, Joanna Kulig e.a meer informatie
film
za 26 jan 2019 / 21:00 uur Bohemian Rhapsody Rami Malek, Lucy Boynton e.a. meer informatie
Tip een vriend
Mijn gegevens:
Gegevens van degene die u wilt uitnodigen:
Bericht:
* verplichte velden
Zet in uw agenda
* verplichte velden