Anna van Kooij

LeineRoebana

STORM
wo 22 mei ’24 20:15

“Een prachtige polyfonie van bewegingen uit de LeineRoebana-stijl.” (Het Parool)

Vanwege het grote succes en de prachtige ontvangst door pers en publiek keert de wervelende dansvoorstelling ‘STORM’ terug op de Nederlandse podia. Componiste Calliope Tsoupaki, die durft te denken vanuit beweging, en choreografen Andrea Leine en Harijono Roebana, die vormgeven aan klank, brachten emoties, dans en muziek bij elkaar in een stormachtige voorstelling voor zes dansers en drie musici. De titel klinkt gewelddadiger dan de intieme dans en muziek die je gaat zien. Die geeft veeleer de vele gemoedstoestanden weer van mensen die schuilen voor de storm. Net als de muziek is de dans afwisselend emotioneel en ritueel. “Een verademing weer eens dans te beleven waar musici en dansers elkaar op de planken uitdagen, inspireren, aanvullen en aanvuren. Dat componist Calliope Tsoupaki daarvoor adembenemende muzikale momenten weet te creëren, is op zich al een bezoek waard aan dit dansfeest.” (Theaterkrant)

Gratis inleiding in de zaal
Voorafgaand aan de voorstelling nodigt LeineRoebana haar publiek uit om kennis te maken met de dansers, musici en choreografen voor een bijzondere inleiding op het toneel. Een half uur voor aanvang gaan de zaaldeuren open en het publiek kan dan al plaatsnemen. Bijzondere ervaringen tijdens het maakproces en inspiratiebronnen worden gedeeld en er is de mogelijkheid om vragen te stellen, terwijl de dansers en muzikanten zich opwarmen en voorbereiden op de voorstelling. Aansluitend op de inleiding begint de voorstelling.

 

www.leineroebana.com

inclusief (pauze)drankje

Credits

concept en choreografie: Andrea Leine en Harijono Roebana | compositie: Calliope Tsoupaki | dans: Andrea Pisano, Timon De Ridder, Aika Goto, Saoirse Lambkin O'kane, Benedita Crispiniano, Mariví van den Hooff | musici: David Mackor, David Kweksilber en Dominique Chabot | lichtontwerp: Jeroen Smith | toneelbeeld: Jeroen Smith, Andrea Leine en Harijono Roebana | kostuums: Carlijn Veurink